Acasă Politic Îndemnizațe de hrană pentru bugetari de la 1 decembrie 2018

Îndemnizațe de hrană pentru bugetari de la 1 decembrie 2018

DISTRIBUIȚI
foto: ziarebotosani.ro

148860 – 29112017 – Parlamentarul Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, a anunțat miercuri, 29 noiembrie, că de la 1 decembrie 2018, toți bugetarii, nu doar personalul din sistemul de educație și sănătate, vor beneficia de o indemnizație de hrană în valoare de două salarii minime pe economie.

„Există nemulțumiri în rândul bugetarilor că nu mai primesc bonuri de masă. În realitate însă, bonurile de masă au fost înlocuite cu norma de hrană, care reprezintă valoarea a două salarii minime pe economie în cursul unui an. Așadar, aceștia nu vor mai primi bonuri de carton, ci bani adevărați în plus la salariu, cu care își vor putea achiziționa ce au nevoie, nu doar alimente”, a declarat Marius Budăi.

Conform Legii salarizării unitare, de la 1 decembrie 2018, toți angajații de la stat primesc o indemnizație de hrană în valoare de două salarii minime brute. Această sumă se împarte la 12 luni și se adaugă la salariul brut lunar al fiecărui bugetar. Până în prezent primeau bonuri de masă doar bugetarii din domeniul sanitar și din învățământ. Singurele excepții sunt cei care lucrează în apărare, ordine publică, siguranță națională și justiție unde există un regim special privind indemnizațiile de hrană.

„Tot ceea ce am promis facem. Ne ținem de cuvânt și ne respectăm angajamentele luate față de români. Au mai fost câteva sincope în ceea ce privește implementarea anumitor măsuri, însă pe parcursul anului următor le vom rezolva. Cel mai important lucru este ca fiecare cetățean să simtă în mod real că la finalul fiecărei luni câștigă mai mulți bani și își permite un nivel de trai mai bun. Ceea ce mă interesează în mod special ca membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci este să urmăresc și să analizez fiecare proiect pe care îl avem în dezbatere, astfel încât să nu existe niciun fel de problemă care să afecteze negativ situația niciunui angajat de la stat sau din mediul privat și a niciunei companii din România”, a subliniat deputatul .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.