Acasă Politic Ioan Dîrzu (PSD) și Florin Roman (PNL): Parlamentul României a făcut un...

Ioan Dîrzu (PSD) și Florin Roman (PNL): Parlamentul României a făcut un pas important în pregătirea Anului Centenarului

DISTRIBUIȚI

148618 – 15112017  – Marți, 14 noiembrie, în cadrul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, au fost adoptate amendamente importante la Legea privind constituirea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 – Alba Iulia, susținute de toți parlamentarii de Alba. Prin acest gest se dă un important semnal de unitate, stabilitate și responsabilitate din partea partidelor politice cu reprezentare parlamentară, acum, în pragul intrării în Anul Centenarului Marii Uniri.

România are nevoie, acum mai mult ca oricând, de o mobilizare exemplară pentru a celebra așa cum se cuvine actul istoric al Marii Uniri. În acest sens, prin amendamentele adoptate s-a aprobat finanțarea construcției Monumentului Unității Naționale în municipiul Alba Iulia cu suma de 18.300 mii lei, precum și a lucrărilor de amenajare a pasajului ceremonial şi pentru reamenajarea parcului Unirii.

Iată că, Parlamentul României, în calitate de principală instituție democratică, a făcut un pas semnificativ în organizarea acestor evenimente de o importanță maximă pentru toți românii.

La 1 Decembrie 1918 suntem chemați toți românii să sărbătorim un ideal împlinit, unitatea noastră, libertatea noastră și aspirațiile noastre naționale.

Este cu atât mai important faptul că, înțelegând importanța acestui eveniment, deputații Puterii și ai Opoziției au înțeles să colaboreze constructiv și să dea un exemplu de bună guvernare în interes național. Acest exemplu poate fi preluat și la nivelul administrațiilor locale de la nivelul întregii țări, astfel încât să se creeze premisele pentru o pregătire ireproșabilă a manifestărilor de aniversare a Centenarului României și Primului Război Mondial.

Viitorul României poate fi glorios doar înțelegând că trebuie să ne cunoaștem și să ne respectăm trecutul și fără a face rabat de la ceea ce ar trebuie să fie idealul nostru național: ”construirea unui stat românesc puternic”. – declarație politică semnată de deputații de Alba Ioan Dîrzu și Florin Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.