Acasă Politic Iordache nu se lasă

Iordache nu se lasă

DISTRIBUIȚI

148839 – 28112017 –  Deputatul Florin Iordache, preşedintele Comisiei parlamentare speciale privind domeniul Justiţiei, a anunțat astăzi că nu există niciun motiv pentru a opri dezbaterea legilor Justiției. Asta, în pofida criticilor aduse printr-un comunicat al Departamentului de Stat al SUA față de intenția Parlamentului României de a modifica, rapid, legislația în domeniul Justiției

Iordache, autorul celebrei ”Ordonanțe13”, a afirmat că niciuna dintre modificările operate nu ar aduce atingere independenţei Justiţiei.

„Acel mesaj ar trebui citit în integralitate. În acest mesaj se discută despre legile propuse de Guvern. Aşa cum aţi văzut, noi avem o dezbatere foarte largă şi pornim de la nişte legi adoptate acum 14 ani, iar întregul sistem juridic din România ne cere să intervenim asupra acestor legi. (…) Din punctul meu de vedere, nu există niciun motiv să oprească Parlamentul să facă o dezbatere.vreau să vă reamintesc că aceste legi au fost adoptate în 2005 prin asumarea răspunderii Guvernului. Deci între asumarea Guvernului, unde nu există o dezbatere, şi o dezbatere largă cu toţi cei interesaţi la masă, cred că este de preferat cel de-al doilea mod de lucru”, a declarat deputatul PSD Florin Iordache.

Florin Iordache a afirmat că modificările adoptate nu aduc atingere independenţei justiţiei, aşa cum a transmis Departamentul de Stat SUA.

„(…) nu ştiu de unde, dar se face referire la legile propuse de Guvern. Faţă de legile propuse de Guvern, eu şi colegii care am semnat iniţiativele legislative avem o serie de modificări importante, iar în dezbatere am ţinut cont de toate observaţiile pe care le-a făcut sistemul juridic. Noi nu facem decât să transpunem acele observaţii şi acele modificări care sunt cerute de sistemul juridic din România. Niciuna din modificările pe care le-am făcut şi p ecare le vom face în continuare nu aduc atingere independenţei Justiţiei şi, în acelaşi timp, nu pun presiune nici pe judecători, nici pe procurori”, a spus Iordache.

„Fără îndoială noi continuăm această dezbatere şi vom ţine cont în continuare de toate punctele de vedere exprimate de mediul juridic care este invitat”, a spus deputatul.

Iordache a spus că nu a discutat cu liderii PSD despre mesajul transmis de SUA.

„Nu am discutat cu nimeni. O să discut cu colegii mei într-o pauză după prânz, dar ceea ce este important pentru mine şi pentru colegii mei este să ascultăm toate punctele de vedere autorizate. Dacă CSM, care este garantul independenţei Justiţiei, asociaţiile profesionale ale magistraţilor, ne fac observaţii şi ne spun ”da, separarea carierei este importantă”, ”da, trebuie să nu existe ingerinţă în numirea şi revocarea judecătorilor şi procurorilor”, sunt chestiuni de la care am plecat. Repet: prin toate modificările pe care le-am făcut şi pe care le vom face, în niciun caz nu scădem independneţa Justiţiei şi lupta împotriva corupţiei nu va fi diminuată”, a spus Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.