Acasă Anchete Interne Liberi mai repede

Liberi mai repede

DISTRIBUIȚI

148658 – 17112017  – Ordinul ministrului de interne privind aresturile improprii a fost publicat în Monitorul Oficial. De ieri angajaţii penitenciarelor au reluat calculul executării pedepselor de către deţinuţii aflaţi în custodie, având în vedere că a fost publicat ordinul ministrului de interne (nr. 140/2017) prin care se stabilesc aresturile de poliţie care au condiţii improprii.

Având în vedere că acest ordin apare cu aproape o lună întârziere de la aplicarea legii recursului compensatoriu (19 octombrie 2017), toate calculele vor trebui refăcute pentru a fi avute în vedere zilele petrecute în detenţie în condiţii improprii în aresturi.

Ceea ce înseamnă că pot apărea şi alte erori de sistem şi că, cel mai probabil, vor fi cazuri de deţinuţi care ar fi trebuit deja puşi în libertate în perioada 19 octombrie – 17 noiembrie 2017. Trebuie, de asemenea, refăcute calculele pentru liberarea condiţionată pentru toţi deţinuţii care, beneficiind de legea recursului compensatoriu, vor intra mai repede în comisiile de liberare condiţionată. Având în vedere că a fost deja un caz în care un deţinut a fost ţinut în detenţie ilegală, aşteptam reacţia ministrului Justiţiei – cel direct responsabil de aplicarea acestei legi în bune condiţii – atunci când se va descoperi că vor fi şi alte persoane care au fost ţinute peste termenul legal în detenţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.