Acasă Anchete Justitie Mai  mulți șefi CNAS şi CASMB, la DNA

Mai  mulți șefi CNAS şi CASMB, la DNA

DISTRIBUIȚI

148456 – 06112017 –  Procurorii DNA au audiat luni mai multe persoane, în dosarul privind decontări ilegale de la CASMB, au anunțat surse judiciare, potrivit Agerpres. Potrivit surselor citate, ar fi vorba de 19 persoane ce au fost somate  să se prezinte în fața anchetatorilor. În dosar sunt acuzați foști șefi de la CNAS și CASMB.

Procurorii arată că în cauză există date și probe că, prin activitățile infracționale desfășurate de inculpați, bugetul CASMB a fost păgubit cu 13.189.553,76 lei (aproximativ 3 milioane de euro).

Concret, arată anchetatorii, în perioada ianuarie 2016 – august 2017, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, prin care sume de bani în valoare totală de 13.189.553,76 lei din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București ar fi fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcționari din cadrul CASMB, sub protecția unor persoane din conducerea instituției, dar și din conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.