Acasă Politic Marilen Pirtea: „Revoluția fiscală”, o manevră politică

Marilen Pirtea: „Revoluția fiscală”, o manevră politică

DISTRIBUIȚI

148557 – 10112017 – „Revoluția fiscală”, care este mai degrabă o involuție, ascunde o manevră politică extrem de nocivă pentru administrațiile locale, este de părere deputatul Marilen Gabriel Pirtea.

“Din trei pași, pesediștii încearcă să aducă primăriile la picioarele lor, sub un control politic total: 1. Le-au dat libertatea de a-și mări salariile după propria dorință, după cum s-a și întâmplat. Efectul advers, unul pe care ei au mizat, este că măsura a adus multe dintre aceste primării în incapacitatea de a achita salariile încă de prin octombrie; 2. Au scăzut impozitul pe venit de la 16% la 10%, ceea ce se traduce într-o pierdere de 12% față de veniturile de anul trecut, parte din acești bani fiind alocați administrațiilor locale. În contextul în care se va colecta mai puțin și la primării vor ajunge mai puțin bani; 3. Aduse în pragul disperării, cu cheltuieli salariale considerabil mai mari, cât și venituri mai mici cu 12% în 2018 față de 2017, primăriile vor face coadă la Palatul Victoria și pe Kiseleff 10”, afirmă deputatul printr-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, rezultatul este controlul politic total, banii nefiind deblocați decât la supunere politică. “Nu tu performanță, nu tu proiecte, nu investiții! Toate aceste manevre, derulate sub pretexte de   « revoluție fiscală», sunt mici piese dintr-un enorm puzzle de preluare a controlului banului public. Este, de altfel, singurul scop al guvernării pesediste. Nu s-a pus niciodată problema de a face bine țării. Miza a fost întotdeauna sifonul de bani”, mai precizează Marilen Gabriel Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.