Acasă Social Mediul de afaceri – revoltat

Mediul de afaceri – revoltat

DISTRIBUIȚI

 148571 – 13112017 – Coaliţia pentru Dezvoltarea României, care reuneşte aproximativ 2.000 de companii, româneşti şi străine, cu 600.000 de salariaţi şi cu afaceri de 50 miliarde de euro pe an, ia poziţie față de poziția Guvernului în legătură cu mediul de afaceri.

Reprezentanții Coaliției susțin că premierul Mihai Tudose, care de când a preluat șefia Executivului, şi-a stabilit ca ţintă în discurs multinaţionalele şi băncile pe care le acuză că nu raportează profit, fie că externalizează câştigurile în dauna României, a bugetului de stat şi nu în ultimul rând a românilor ca beneficiari a ceea ce ar trebuit să facă şi să ofere statul.

“Mesajul public lansat de dumneavoastră în numele Guvernului României conform căruia mediul de afaceri este cel care generează lipsa de fonduri la buget pentru şcoli, infrastructură sau servicii medicale este unul profund fals şi dăunător societăţii româneşti. Negreşit şi în mediul privat (ca şi în zona bugetară) se fac greşeli, există probleme, sunt persoane şi companii care fac evaziune fiscală şi nu respectă legile. Dar în marea sa majoritate, mediul de afaceri este CORECT şi este cel care produce bunăstare în România. Companiile cu capital străin (multe dintre ele multinaţionale), băncile şi sute de mii de antreprenori români îşi respectă angajaţii şi legile ţării. Ei sunt cei care asigură banii din care sunt plătiţi profesorii şi doctorii, magistraţii şi judecătorii, din care sunt construite şcolile şi spitalele. Banii care susţin administraţia publică. Banii din care se dezvoltă România. Toate aceste companii şi toţi aceşti antreprenori trebuie respectați”, susține Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

Coaliţia cere premierului să vină cu dovezi clare şi cu nume de companii care fac ceea ce el pretinde în discurs că fac.

“Am luat notă de faptul că Guvernul a adoptat în regim de urgenţă actul normativ care schimbă Codul Fiscal, cu aplicare efectivă peste șapte săptămâni. Înţelegem că mesajele noastre de îngrijorare generală, dar şi observaţiile propuse Ministerului de Finanţe nu au fost considerate suficient de relevante de către autorităţi pentru a fi puse în aplicare. Sigur, Guvernul poate adopta Ordonanţe de Urgenţă (chiar dacă urgenţa nu se justifică) şi fără să ţină cont de argumentele mediului de afaceri. Domnule Prim Ministru, noi, mediul de afaceri, format din companii private cu capital românesc şi străin, vom aplica şi vom respecta legile României. Vă asigurăm că ne pasă de angajaţii noştri şi de România. Vom vedea în viitor dacă îngrijorările noastre se vor materializa sau nu. Pentru binele tuturor, sperăm sincer să nu fie cazul!”. “Domnule Prim Ministru, în cele din urmă, cine va răspunde pentru oportunităţile pierdute şi pentru plasarea României într-o altă ligă pentru investitori, din cauza modificărilor masive aduse Codului Fiscal din 2018 şi anunţarea lor cu doar șapte săptămâni înainte să intre în vigoare?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.