Acasă Politic Mugur Cozmanciuc, deputat PNL: ”PSD fură direct din buzunarele românilor”

Mugur Cozmanciuc, deputat PNL: ”PSD fură direct din buzunarele românilor”

DISTRIBUIȚI
Mugur_Cozmanciuc

148596 – 14112017 – PSD fură direct din buzunarele românilor, iar aceștia vor rămâne fără bani pragul sărbătorilor de iarnă, din cauza scumpirilor pe bandă rulantă, acuză Mugur Cozmanciuc, deputat PNL.

”Social-democrații au mințit și mint cu nerușinare. Deși au promis marea cu sarea, în realitate s-a ajuns la scumpirea gazelor, energiei electrice și a carburanților. Vorbim de un element nou pe agenda Guvernului, care se află în contradicție cu ceea ce se promitea în domeniul enegetic prin programul de guvernare. Simpla parcurgere a textului Programului de guvernare 2017-2020, document cu care liderii coaliției de guvernare s-au afișat la unison în mass-media, relevă la sectorul energetic lucruri precum închiderea inelului energetic național de 400 kw, modernizarea rețelei de transport, modernizarea sistemului de management energetic, modernizarea termocentralelor Mintia și Paroșeni, extinderea rețelelor de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale etc.

Din toate acestea Guvernul României nu a realizat nimic. Ce ne oferă în schimb? Scumpiri pe bandă rulantă în apropierea iernii. Prețuri crescute la carburanți, electricitate și gaze! Carburanții s-au scumpit, la pompă, în medie cu 12% (august versus noiembrie), iar un plin este cu circa 30 de lei mai scump. Electricitatea s-a scumpit cu 7% (octombrie versus septembrie) și cu 12% față de decembrie 2016. Gazele s-au scumpit cu 6% și există deja semnale grave privind asigurarea necesarului pentru sezonul rece.

Problema cea mai mare este că aceste produse – energie, gaze şi carburanţi – sunt folosite într-o gamă mai largă a activităţilor şi traiului cotidian şi duc la scumpiri în lanţ pentru aproape toate produsele şi serviciile din economie, întrucât ele influenţează atât costurile de producţie, cât şi segmentul de transport şi de comercializare.

Politicile energetice ale României nu sunt rezultatul colaborării interinstituţionale şi interacţiunii dintre mediile economice, politice, sociale, tehnologice. Coaliția de guvernare se comportă ca și când România este feuda ei. Deși țara noastră dispune de un mix energetic și poate juca rolul de hub energetic, cei care guvernează nu-și concentrează eforturile în dezvoltarea acestor doi piloni. Ce fac în schimb? Scumopesc! Cetățenii sunt cei care suferă. În momentul actual nu putem vorbi de o guvernanță a energeticii, construită în jurul transparenței decizionale și a predictibilității prin integritate și profesionalism în fundamentarea unor decizii. Însă putem afirma că avem de-a face cu o guvernare iresponsabilă girată de PSD și ALDE, bazată pe minciună crasă, care nenorocește perspectivele economice ale României și economiile românilor”, acuză parlamentarul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.