Acasă Uncategorized Ordinul Arhitecților din România vs Gabriela Firea

Ordinul Arhitecților din România vs Gabriela Firea

DISTRIBUIȚI

Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, Șerban Sturdza: ”Problemele ridicate apartin Bucurestiului real si nu celui paralel”- 148792 – 26112017  –

Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, Serban Sturdza, i-a transmis primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, la 24 noiembrie, o scrisoare în care îi reproseaza ca refuza sa ia in discutie ”problemele de natura arhitectural-urbanistica ce fac din Bucuresti un oras cu probleme”.

”Distinsa Doamna Primar General al Bucurestilor,

Incep prin a-mi cere mii de scuze ca imi permit sa va rapesc din pretiosul timp al domniei voastre cu aceasta a douazeci si una adresa din partea Ordinului Arhitectilor Bucuresti. Motivul pentru care o fac este faptul ca la precedentele douazeci nu ati dat nici un semn cum ca le-ati fi acordat vreo atentie.

Reiterez faptul ca toate au fost generate de probleme care tin de profesia pe care o reprezentam, conform legii, si de nevoile municipiului Bucuresti, nicidecum de chestiuni pecuniare, de partid sau de alta natura ignobila. Drept pentru care, zicem noi, meritam un strop de atentie. Macar din punctul de vedere al bucurestenilor.

Stim ca sunteti angrenata in foarte multe actiuni, dintre care unele, cum ar fi concursul pentru cel mai frumos balcon, ne-au starnit. Si totusi. Sunt multe alte probleme de natura arhitectural-urbanistica ce fac din Bucuresti un oras cu probleme (nu o spunem numai noi, a spus-o si UE prin refuzul de a reloca Agentia Europeana a Medicamentului de la Londra la Bucuresti). Plecand de la premisa ca nu este reavointa din partea domniei voastre sau de interese de alt ordin, ne-am pus problema ca poate cele semnalate in cele douazeci de adrese au fost formulate prea complicat. Drept pentru care, Ordinul Arhitectilor Bucuresti va pune la dispozitie, cand doriti, un arhitect care sa va desluseasca ce v-am scris in adresele precedente.

Acum, ca vine vacanta de iarna, speram sa va faceti timp si pentru problemele de arhitectura si urbanism ale Capitalei, asa cum sunt ele identificate de corpul profesional legal constituit. Avand in vedere ca s-au strans multe foi si sunt greu de carat in vacanta de colo-colo, vom face un site (www.oarb-pentru-firea.ro) unde vom urca toate adresele trecute si viitoare pentru a fi la indemana domniei voastre.

Va rog sa primiti, distinsa Doamna Primar General al Capitalei, alaturi de asigurarile ca problemele ridicate apartin Bucurestiului real si nu celui paralel, intreaga mea consideratie, alaturi de cea a arhitectilor bucuresteni pe care ii reprezint. arh. Serban Sturdza, Presedintele OAR Bucuresti”.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.