Acasă Politic PMP acuză Guvernul PSD că sărăcește buzunarele românilor

PMP acuză Guvernul PSD că sărăcește buzunarele românilor

DISTRIBUIȚI

148690 – 20112017  –  Politica fiscală aplicată de actualul Guvern nu dă roadele scontate. În timp ce se laudă cu o creștere economică de peste 8%, rivalizând cu marile puteri ale lumii, Executivul este incapabil să controleze prețurile din țară. Acestea au atins praguri greu de imaginat în urmă cu câteva luni, mai ales în zona produselor de bază. În tot acest timp, în loc să stimuleze mediul de afaceri pentru micii întreprinzători, prin înlesniri fiscale, Guvernul face exact pe dos. Sufocă întreprinderile cu cifre de afaceri reduse, obligându-le să se închidă sau să recurgă la eludarea legislației.

Deputatul Adrian Todoran este unul dintre cei care contestă măsurile adoptate de Guvernul condus de Mihai Tudose și pune totul pe lipsa unei viziuni fiscale pe termen mediu si lung.

”Creșterea incredibilă a unor dări către stat, impunerea unui salariu minim pe care agenții economici nu și-l pot permite, precum și diverse politici fiscale incoerente, de pe urma cărora mediul de afaceri are de suferit, sunt departe de ceea ce PSD și-a asumat în campania electorala de acum un an. Nu cred că dacă ar fi spus că la pensii, contribuția va crește de la 10 la 25%, social-democrații ar fi primit vreun vot din partea deținătorilor de PFA-uri, de exemplu. Începând cu 1 ianuarie 2018, toate persoanele fizice autorizate vor plăti 25% din venitul net. Asta pe lângă 10%, pentru Sănătate și 10% impozit. Practic, din ceea ce le intră concret în buzunare, PFA-urile cu cifre de afaceri mici datorează statului un impozit de 45%”, a spus Todoran.

Pe de altă parte, prețurile explodează. Față de acum două luni, constatăm o creștere alarmantă a acestora, chiar și la produsele de bază. Dau doar câteva exemple: un pachet unt – de la 5,5 lei, la 9 lei; o cutie ouă – de la 4,5 lei, la 8 lei; mezeluri – de la 20 lei, la 30 lei; un litru combustibil – de la 4,6 lei, la 5,4 lei. Iar începând din această toamnă, prețul la energie electrică și gaze naturale s-a scumpit cu 5, respectiv 6 procente.

”Unde ne îndreptăm e greu de anticipat, probabil spre situația descrisă de Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, care spunea ca și mortul are calitățile sale. E foarte stabil. Din păcate, nu același lucru îl putem spune despre economia țării”, a conchis Todoran.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.