Acasă Politic Premieră pentru Parlament

Premieră pentru Parlament

DISTRIBUIȚI
foto:revista22.ro

148782 – 24112017  – Parlamentarii USR au gasit o metoda ingenioasa de a crea probleme coalitiei PSD-ALDE in adoptarea legii privind TVA Split.  Acestia vor depune 5.000 de amendamente, pe care parlamentarii puterii vor fi obligati sa le discute punct cu punct. Deputatul Claudiu Nasui mentioneaza ca acest demers este o premiera pentru parlamentarismul din Romania. ”De cand am ajuns in parlament, PSD-ALDE ne tot sicaneaza cu faimoasa ‘procedura’. De 27 de ani de cand sunt ei in politica au avut timp sa se specializeze pe procedura parlamentara. Ba ca nu am semnat unde trebuie, ba ca am stat prea mult, ba ca am stat prea putin. (…) Am decis sa ii combatem chiar pe acest teren”, a anuntat Nasui.

”5,000 de amendamente impotriva TVA Split. In premiera pentru Romania, vom face primul filibuster pe o tema extrem de importanta pentru intreaga economie. Marti, pe ordinea de zi a comisiei pentru buget, finante si banci vine legea privind Split TVA. Astazi am depus 5,000 de amendamente impotriva. Adica 821 de pagini de amendamente care vor trebui citite, dezbatute si votate in comisie si in plen. In premiera pentru parlamentarismul roman, incercam sa facem primul filibuster pe o tema extrem de importanta pentru intreaga economie romana.

De cand am ajuns in parlament, PSD-ALDE ne tot sicaneaza cu faimoasa ‘procedura’. De 27 de ani de cand sunt ei in politica au avut timp sa se specializeze pe procedura parlamentara. Ba ca nu am semnat unde trebuie, ba ca am stat prea mult, ba ca am stat prea putin. Iar ei lucreaza la virgula cand vine vorba sa-si urmareasca interesul. Unii dintre ei chiar au scris procedurile si regulamentele pe care acum ni le impun.

Ieri, insa, am decis sa ii combatem chiar pe acest teren incercand o procedura parlamentara foarte utilizata in alte tari numita ‘filibuster’. In parlamentul american, de exemplu, daca cineva ia cuvantul la dezbateri poate sa vorbeasca oricat vrea el. Acest proces este folosit ca o arma a minoritatii pentru a combate abuzurile majoritatii. De exemplu in 2013, senatorul american Rand Paul a vorbit timp de 13 ore impotriva unei legi care permitea presedintelui american de la acea vreme sa foloseasca drone militare pe teritoriul SUA. 13 ore de stat in picioare si vorbit fara oprire in senatul american. Practic se da un concurs daca poti vorbi mai mult decat poate majoritatea sa astepte.

Adevarul este ca opozitia nu poate opri TVA Split in parlament. Nu o poate opri pentru ca domnii Liviu Dragnea, Ionut Misa, Darius Valcov, Florin Georgescu si Liviu Voinea isi doresc sa supuna Romania acestui experiment fiscal, iar PSD-ALDE sunt o masinarie de vot disciplinata care vor vota orice primesc ordin sa voteze.

Nu putem sa-i oprim, dar putem macar sa le facem viata mai grea atunci cand ei ne fura sansa unei vieti normale in tara noastra. Astfel conform regulamentului camerei deputatilor, noi putem formula oricate amendamente, iar ele pot fi supuse la vot si in plenul camerei la solicitarea noastra. Si fiti siguri ca vom solicita acest lucru. O vom solicita pentru fiecare dintre cele 5.000 de amendamente.

Ce dorim sa obtinem? Respingerea acestui experiment unic in lume. Economia romana este deja sufocata de birocratie. TVA Split ar fi o lovitura data economiei romane in urma careia vom suferi mult. Investitiile straine ne vor evita chiar mai mult decat o fac acum, iar romanii cu potential vor pleca in continuare in numere record. Si economia va fi dominata de o mana de mari corporatii care isi permit sa faca fata birocratiei si costurilor fixe impuse de TVA Split. Iar lucrurile acestea nu le spunem doar noi, le spun toti specialistii fiscali si chiar si unii functionari ANAF care realizeaza ca nu vor putea aplica acest sistem fara blocaje majore in economie.

Ca si opozitie sub acest regim nu trebuie sa cedam, ci sa luptam. Vom retrage amendamentele cu conditia ca majoritatea sa fie de acord sa respinga TVA Split sau macar sa-l faca in intregime optional. Nu trebuie sa cadem in defetism. Trebuie sa ramanem combativi si sa folosim fiecare mica parghie care ne sta la dispozitie pentru a combate aceasta guvernare corupta, incompetenta si periculoasa”, anunta Claudiu Nasui pe Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.