Acasă Politic Proiectul USR: România – membru fondator al noii Uniuni Europene

Proiectul USR: România – membru fondator al noii Uniuni Europene

DISTRIBUIȚI

148722 – 22112017  – Agenda Conferinței “Viitorul Europei este viitorul României – Primul pas spre Sibiu 2019”

USR va organiza în data de 25 noiembrie, la Timişoara, o conferință despre viitorul proiectului European în actualul context geopolitic și al reformei interne, la care vor participa reprezentanți ai Comisiei Europene, ai partidelor politice din Parlamentul European și ai partidelor noi, precum En Marche. En Marche, va fi reprezentată la vârf de Martin Bohmert, președintele grupului Jeunes avec Macron. La eveniment va participa și Angela Cristea, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România.

Președintele Dan Barna a declarat, în marja acestui eveniment, că USR susține o Europă unită și integrată, ceea ce reflectă și mesajul cetățenilor ce-și doresc o țară ca afară.

”În timp ce PSD îndepărtează România de Europa, din punct de vedere al statului de drept și economic, USR ascultă vocea cetățenilor care ne spun că vor o țară ca afară, mai multă integrare europeană. Suntem în legătură cu noile partide care au apărut în statele europene și care își doresc și ele o Europă unită și integrată. Sâmbătă ne vom întâlni la Timișoara cu En Marche, cu reprezentanți ai tuturor partidelor europene, ai formațiunilor noi, pentru a dezbate împreună ce ne dorim de la Europa. Spre exemplu, USR susține ca locurile din PE rămase vacante după Brexit, respectiv cele 73 de locuri, să fie ocupate pe liste transnaționale care ar reprezenta un pas în față pentru procesul de democratizare al proiectului european”, a declarat președintele Barna.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.