Acasă Cultura/Media Radio România a împlinit 89 de ani

Radio România a împlinit 89 de ani

DISTRIBUIȚI

 148392 – 01112017 – La 1 noiembrie 1928 se lansată în eter prima emisiune care începea cu cuvintele: „Alo, Alo, aici Radio Bucureşti !”. De atunci, radioul public a emis neîntrerupt şi s-a afirmat ca promotor şi susţinător al culturii şi valorilor. Astăzi, Radioul public înseamnă nouă posturi naţionale, o reţea regională de zece posturi, o agenţie de presă, o editură, şase formaţii muzicale, un târg de carte şi festival internaţional.

Societatea Română de Radiodifuziune este un serviciu public autonom de interes naţional, independent editorial, cu atribuţii de informare, educaţie şi divertisment.

Radio România este cel mai ascultat post de radio din ţară şi se luptă în fiecare minut de emisie să promoveze valorile într-un mod nou şi atrăgător, pentru publicul nou, dar şi pentru cei mai fideli ascultători.

La 22 decembrie 1926, se constituia Societatea de Difuziune Radiotelefonică sub conducerea marelui inginer profesor Dragomir Hurmuzescu. Primul sediu a fost în Strada Fântânii, General Berthelot de astăzi, la numărul 60, o veche casă boierească cu un singur etaj unde se amenajase un studiou mic echipat cu aparate oferite de celebra casa Marconi din Londra.

La 1 noiembrie 1928 se lansată în eter prima emisiune. Începea cu cuvintele: „Alo, Alo, aici Radio Bucureşti !” şi a fost urmată de un scurt discurs al profesorului Hurmuzescu în care afirma:

„În curând, radiofonia va deveni criteriu de judecată a gradului de dezvoltare a unui popor”.

A urmat un recital de versuri ale lui Horia Furtună, în care Radioul românesc era definit ca fiind ”un suflet nou”, s-au difuzat muzică de dans, informaţii din presă, buletine meteo şi stiri sportive.

Emisiunile erau coordonate de un consiliu compus din profesorul Hurmuzescu, I. Al. Brătescu-Voineşti, Dimitrie T. Alesseanu şi Mihail Jora. Dupa doar câteva zile a apărut primul număr al revistei Radiofonia, publicaţia oficială a societăţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.