Acasă Cultura/Media Recitalul sopranei Andreea Soare, dedicat aniversării Zilei Naționale a României, la Carnegie...

Recitalul sopranei Andreea Soare, dedicat aniversării Zilei Naționale a României, la Carnegie Hall (New York)

DISTRIBUIȚI

148598 – 14112017 – Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, ICR New York organizează un recital susținut de soprana Andreea Soare, solistă a Operei Naționale din Paris, acompaniată la pian de Yoan Hereau.

În program, sunt incluse lieduri și arii românești (compoziții de, printre alții, Brediceanu, Dendrino, Stephănescu), dar și din repertoriul internațional (lucrări de Motzart, Puccini, Liszt).

Așa cum deja a devenit o tradiție în SUA, recitalul organizat de ICR New York de Ziua Națională a României va avea loc la Weill Recital Hall – Carnegie Hall, în 29 noiembrie.

Andreea Soare a debutat în muzică la vârsta de șapte ani, când a început să studieze vioara, pianul, chitara şi, mai târziu, canto. A obținut numeroase premii în cadrul unor concursuri de măiestrie vocală şi începe o carieră în muzica de varieté, gen pe care l-a abordat în numeroase spectacole. În 2004, câştigă marele premiu al Concursului internaţional de muzică francofonă de la Baia Mare, în urma căruia participă la «Francofolies de La Rochelle», unde reprezintă România. În 2004, intră la Conservatorul Naţional Regional din Strasbourg, la clasa condusă de Marie-Madeleine Koebelé. În 2008, Andreea Soare devine studentă a Conservatorului Naţional Superior din Paris, clasa Isabellei Guillaud. Acolo, a beneficiat de îndrumarea unor profesori străluciţi, ca Susan Manoff, Olivier Reboul, Vincent Vittoz, Claude Lavoix, Anne Le Bozec, Keneth Weiss ș.a. De-a lungul anilor 2011 şi 2012, evoluează ca solistă sub bagheta lui Guillaume Tourniaire, Paul Agnew, Marc Minkowski, Patrick Cohen-Akénine, Mélanie Thiébaud, Nicolas Chalvin, Catherine Simonpietri și Philippe Cambreling.

În 2011, este laureată a concursului internaţional de artă vocală de la Clermont-Ferrand, unde câştigă rolul Donna Elvira, din opera Don Giovanni, de Mozart.

Din octombrie 2011, face parte din Atelierul Liric al Operei Naţionale din Paris. Repertoriul ei este extrem de variat, incluzând roluri precum Fiordiligi – Cosi fan tutte, Maddalena – La Resurrezione de Handel, Sandrina – La Finta Giardiniera, Silvia – L’isola Disabitata, Clarice – Il mondo della luna, Donna Elvira – Don Giovanni, Prima Doamnă – Die Zauberflöte, Pamina – The Magic Flute, Contesa – Nunta lui Figaro.

Yoan Hereau concertează în mod regulat ca pianist, atât în recitaluri personale, cât și cu orchestra sau ansambluri camerale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.