Acasă Anchete Interne “RO-ALERT” va fi implementat de Telekom

“RO-ALERT” va fi implementat de Telekom

DISTRIBUIȚI

148781 – 24112017  – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a derulat procedura de achiziție publică pentru implementarea sistemului de avertizare a populației în situații de Urgență “RO-ALERT”.

Conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr.72 din data de 5 octombrie 2017, instituția noastră, aflată in coordonarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a fost desemnată autoritate contractantă pentru achiziția, în regim de urgență, a echipamentelor hardware, aplicațiilor software și a serviciilor de instalare, precum și pentru punerea în funcțiune aferentă acestora, necesară operaționalizării sistemului RO-ALERT.

Astfel, ulterior constituirii grupurilor de lucru pentru identificarea soluțiilor care să optimizeze funcționalitatea sistemului, personalul specializat din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale si al IGSU a procedat la inițierea și derularea procedurii de achiziție, astfel încât până la finalul acestui an, acest sistem de avertizare rapidă a populației în situații de urgență să devină operațional, la nivel național.

La procedura de achiziție au fost invitați 14 potențial ofertanți, iar până la data și ora limită prevăzute pentru depunerea ofertelor, IGSU a primit 4 astfel de documentații.

În urma procedurii de negociere, fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, SC TELEKOM ROMÂNIA COMMUNICATIONS SA a fost desemnată câștigătoarea procedurii de achiziție, urmând ca aceasta să furnizeze produsele hardware și software. De asemenea, compania menționată va implementa sistemul RO ALERT, în conformitate cu cerințele autorității contractante, în termenul prevăzut în documentația de atribuire.

Conform dispoziției Guvernului României, pentru implementarea sistemului RO-ALERT a fost alocată suma de 30.400 mii lei din Fondul de Rezervă bugetară. În urma derulării rundelor de negociere, s-a obținut o reducere substanțială a prețului de contract, acesta fiind în valoare de aproximativ 13.000 mii lei.

Totodată, IGSU reasigură opinia publică că preocuparea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență rămâne consolidarea climatului de securitate la nivelul comunităților și implementarea celor mai bune practici menite să asigure informarea eficientă a populației în situații de urgență pentru punerea în aplicare a măsurilor de protecție, pentru salvarea vieții.

Pe fondul creșterii frecvenţei evenimentelor negative generate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase, dar şi a altor situaţii soldate cu pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale importante, la nivel guvernamental s-a decis implementarea unui sistem de alertare timpurie a populației asupra manifestării diverselor tipuri de risc.

Sistemul de avertizare a populației – „RO ALERT” va permite informarea rapidă a cetăţenilor aflaţi în zonele cu risc major, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecţiei în caz de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.