Acasă Anchete Interne Săltaţi de Poliţie

Săltaţi de Poliţie

DISTRIBUIȚI
foto Arhivă

148844 – 28112017 – Poliţişti de investigare a criminalității economice din Prahova au percheziționat, în această dimineaţă, 16 adrese, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice.

“La data de 28 noiembrie a.c., peste 40 de polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, efectuează 16 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova, Sibiu și Ilfov”, se precizează într-un comunicat al IGPR.

Acțiunea a vizat persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracțional, specializat în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Din cercetări a reieșit că, persoane fizice şi administratorii unor forme ar fi comis o serie de nereguli, eludând prevederile legale în vigoare, în scopul fraudării bugetului general consolidat al statului prin diminuarea artificială a bazei impozabile.

Astfel, în perioada 2010 – 2016, membrii grupării infracționale, prin intermediul persoanelor juridice pe care le controlau sau administrau, ar fi comis fapte de evaziune fiscală în domeniul în care societăţile îşi desfăşoară activitatea, respectiv produse energetice și construcții. Banii obţinuţi în urma activităţii infracţionale fac obiectul unor transferuri succesive prin mai multe conturi bancare ale societăţilor implicate şi ale unor persoane interpuse, acestea din urmă retrăgând în numerar bani pe care, în schimbul unui comision, i-ar fi predau adevăraţilor beneficiari.

Prejudiciul estimat depășește două milioane de lei, prin evaziune fiscală, iar prejudiciul prin spălarea banilor depășește șase milioane de lei. 13 persoane au fost aduse la audieri.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploiești. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.