Acasă Cultura/Media Scriitoarea Aurelia Marinescu s-a stins din viață

Scriitoarea Aurelia Marinescu s-a stins din viață

DISTRIBUIȚI

148738 – 22112017  – Scriitoarea Aurelia Marinescu, autoarea „Codului bunelor maniere astăzi”, a murit. Anunțul a fost făcut de Editura Humanitas. Cu profundă durere Editura Humanitas anunţă încetarea din viaţă a doamnei Aurelia Marinescu, profesoară de limba și literatura română, autoarea „Codului bunelor maniere astăzi”. Odihnească-se în pace!”, a anunțat Editura Humanitas, pe pagina de Facebook.

Aurelia Marinescu s-a născut la 21 februarie 1934 la Bucureşti. Licenţiată a Facultăţii de Limba şi Literatura Română, Universitatea Bucureşti, a fost vreme de peste 25 de ani profesoară de română la liceul „Dimitrie Cantemir“ din Capitală. Aici a editat prima revistă – tipărită – a liceului şi a înfiinţat cunoscutul cenaclu „G. Călinescu“, pe care l-a condus cu pricepere şi pasiune 20 de ani.

În 1996 a publicat Codul bunelor maniere astăzi. Prima ediţie a fost urmată de alte trei (1999, 2002, 2015 – prezenta ediţie aniversară), succesiv revăzute şi aduse la zi. În urma extraordinarului succes de public al cărţii, a fost invitată să vorbească la radio şi la televiziune, să dea interviuri, să scrie în reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, să ţină cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Universităţii Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.