Acasă Social Aparare Se semnează contractul de achizitie a sistemelor de rachete Patriot

Se semnează contractul de achizitie a sistemelor de rachete Patriot

DISTRIBUIȚI

-148796 – 26112017  –

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a declarat, sambata, la Arad, ca miercuri va fi semnat contractul de achizitie de la Guvernul SUA a sistemelor de rachete Patriot, iar in aceeasi sedinta a Guvernului s-ar putea aproba programul de inzestrare cu transportoare blindate 8×8 Piranha. Ministrul a declarat ca dotarea Armatei “este un semnal de pregatire, de descurajare si aparare” in fata Rusiei, care si-a ”intetit” provocarile la adresa NATO dupa ”anexarea ilagala a Crimeei”.

”Saptamana trecuta am obtinut aprobarea Parlamentului pentru achizitionarea primului sistem de rachete Patriot, iar miercuri urmeaza sa semnam scrisoarea de acceptare, practic contractul prin care Guvernul Statelor Unite vinde catre Guvernul Romaniei cele sapte sisteme, care sunt atat pentru fortele aeriene, cat si pentru fortele terestre. Anul acesta vom achita primul sistem (…) In a doua jumatate a anului 2019 primul sistem va fi in tara, urmand a fi perfect operational in prima jumatate a lui 2020”, a declarat ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, citat de news.ro.

El a adaugat ca, ”prin alocarea a 2% din PIB pentru Ministerul Apararii Nationale, din care 48 la suta pentru programe de inzestrare, Romania a aratat ca isi onoreaza angajamentele pe care le are ca tara membra NATO, dar si ca partener strategic in Parteneriatul cu SUA”.

”Tot miercuri, in sedinta de Guvern, speram sa putem aproba proiectul de Hotatare de guvern pentru programul transportoare blindate 8×8 Piranha, care va ajuta industria romaneasca de aparare sa fie relansata, pentru ca incepand cu numarul 31 aceste transportoare urmeaza sa fie produse la Uzina Mecanica Bucuresti”, a spus Fifor.

Ministrul a mai declarat ca “inzestrarea pe care Armata Romanei o face ca principal partener al Flancului Estic in regiunea Marii Negre este un semnal de pregatire, de descurajare si aparare”.

Mihai Fifor a participat, in Cetatea Aradului, la ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului Mixt Romano-Ungar de Mentinere a Pacii, eveniment care a avut loc cu ocazia incheierii exercitiului WISE FORESIGHT 2017, care s-a desfasurat cateva zile in Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.