Acasă Vest Arad Solicitanţi de azil în România, prinşi când încercau să iasă din ţară

Solicitanţi de azil în România, prinşi când încercau să iasă din ţară

DISTRIBUIȚI

 148427 – 03112017 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în urma unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, patru persoane din Afganistan, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

“În data de 02.11.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 18:00, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Nădlac, la aproximativ 100m de linia de frontieră, mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, peste câmp.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate, iar grupul de patru persoane, format din trei bărbaţi şi o femeie, a fost oprit în apropierea graniţei şi condus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan, trei adulţi şi un minor, cu vârste cuprinse între 16 şi 50 de ani.Toţi sunt solicitanţi de azil în ţara noastră”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Cei în cauză au declarat în cadrul primelor cercetări că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pe  jos, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.