Acasă Externe Agenda Europeana Solidaritate cu Italia: fondurile UE sprijină eforturile de reconstrucție din Umbria, inclusiv...

Solidaritate cu Italia: fondurile UE sprijină eforturile de reconstrucție din Umbria, inclusiv a Bazilicii San Benedetto

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

148724 – 22112017  – Comisia Europeană va aloca 28 milioane de euro din fondurile politicii de coeziune pentru relansarea activității economice în regiunea Umbria, afectată de cutremure majore; din aceste fonduri, 5 milioane sunt alocate restaurării Bazilicii San Benedetto din Norcia.

Italia va pune la dispoziție un volum de fonduri egal cu cel sus-menționat. În total, 400 milioane de euro din fonduri europene și naționale vor sprijini eforturile de reconstrucție și revitalizare a economiei în cele patru regiuni – Abruzzo, Lazio, Marche și Umbria – afectate de cutremurele din 2016 și 2017, ele incluzând un volum total de 10 milioane euro pentru reconstrucția Bazilicii Sf. Benedict.

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu: ”Reabilitarea acestei bijuterii din patrimoniul european din Norcia cu ajutorul fondurilor politicii de coeziune va reprezenta un simbol durabil al solidarității UE cu Italia, așa cum sublinia președintele Juncker. Povestea bisericii Sf. Benedict din Norcia, sfânt protector al Europei, restaurată pentru a-și recâștiga frumusețea de odinioară cu ajutorul tinerilor voluntari din Franța, Grecia sau Ungaria, va deveni un model de inspirație pentru generațiile viitoare de europeni”.

În noiembrie 2016, după ce Italia fusese afectată de cutremure devastatoare în lunile august și octombrie, și înaintea celor ce aveau să lovească țara în ianuarie 2017, președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a declarat: ”UE trebuie să mobilizeze fonduri pentru a-i ajuta pe prietenii noștri italieni să depășească urmările cutremurelor. Acest lucru este o datorie europeană. Este vorba în primul rând despre oameni, dar și despre patrimoniul cultural ce a fost distrus de cutremure. E vorba de o frumoasă catedrală din Norcia. Îmi doresc ca UE să sprijine reconstrucția ei”.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.