Acasă Politic Starea infrastructurii poate reprezenta un risc major în cazul unui potenţial conflict

Starea infrastructurii poate reprezenta un risc major în cazul unui potenţial conflict

DISTRIBUIȚI

148444 – 06112017 –   Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită Ministrului Apărării Naţionale, Mihai-Viorel Fifor, să prezinte românilor o analiză privind riscurile prezentate de infrastructura rutieră şi feroviară deficitară din regiunea de Nord-Est în cazul unui potenţial conflict. Întrebarea porneşte de la recenta dezbatere organizată la Iaşi – ”Provocări de securitate în Sud-Estul Europei”, dar şi de la necesitatea începerii în regim de urgenţă a lucrărilor de proiectare şi execuţie a autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

În întrebarea adresată, Oprea atrage atenţia că, în urma conferinței ”Provocări de securitate în Sud-Estul Europei”, organizată la Iași sub Înaltul Patronaj al Ministerului Afacerilor Externe, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului ”Iași, capitală a României 1916 – 1918 și Oraș al Marii Uniri“, s-au evidențiat provocările la adresa securității și stabilității din regiunea de sud-est a Europei.

În acest context, parlamentarul ieşean i-a solicitat Ministrului Apărării Naţionale să precizeze dacă există studii de impact privind riscurile și efectele la care este expusă regiunea de Nord-Est ca urmare a lipsei de infrastructură feroviară și rutieră, în ipoteza apariției unui conflict în zonă. De asemenea, Dumitru Oprea a mai întrebat înaltul oficial guvernamental dacă România îşi va putea onora obligaţiile asumate pentru asigurarea securității și stabilității spațiului din sud-estul Europei, în lipsa unor infrastructuri strategice rutiere și feroviare corespunzătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.