Acasă Social Tudorel Toader dezinformează

Tudorel Toader dezinformează

DISTRIBUIȚI
foto:mediafax.ro

148642 – 16112017  – Federaţia Sindicatelor din ANP îl contrazice pe ministrul Justiţiei, precizând că de la punerea în aplicare a Legii recursului compensatoriu au fost puşi în libertate peste 1.200 de beneficiari, nu 650 cum a anunţat Tudorel Toader. „După ce şeful penitenciarelor recunoştea că sunt extrem de multe erori la punerea în libertate pe baza Legii recursului compensatoriu, ministrul Justiţiei dezinformează Parlamentul afirmând că, în prima lună aplicare, au fost puşi în libertate în plus un număr de 650 de deţinuţi, avansând cifra de 25.093 deţinuţi rămaşi în penitenciare. În realitate – conform site-ului ANP – în penitenciare sunt 24.464 deţinuţi. În concluzie, conform statisticii oficiale a ANP, de la punerea în aplicare a legii recursului compensatoriu au fost liberaţi în plus peste 1.200 de deţinuţi (aproape dublu faţă de cât a anunţat ministrul), urmând ca numărul celor liberaţi în plus să depăşească în primul an de aplicare cifra de 8.000 conform estimărilor noastre.

Ceea ce înseamnă practic, având în vedere că cea mai mare parte (70 – 80%) se întoarce în perioada sus amintită, că vom avea un plus de cel puţin 5.000 de infracţiuni faţă de dinamică normală a criminalităţii. La fel de probabil vom avea beneficii zero în ceea ce priveşte modernizarea sistemului penitenciar, având în vedere că investiţiile de anvergură în modernizarea penitenciarelor încă sunt la stadiul de anunţ.

În legătură cu motivele pentru care ministrul Justiţiei dezinformează nu putem decât să speculăm că încearcă să ascundă erorile şi efectele negative ale unei măsuri de graţiere mascata care va acţiona ca un stimulent pentru criminalitate în următoarea perioadă. Îl somam, deci, public să renunţe la aceste dezinformări ale opiniei publice care are dreptul să ştie exact câţi hoţi, violatori, tâlhari şi criminali au beneficiat de acest act de clemenţă”, precizează Federaţia Sindicatelor din ANP.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.