Acasă Social Un nou început

Un nou început

DISTRIBUIȚI

 148400 – 02112017 – Guvernul a aprobat începerea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale în Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi şi Braşov.

Astfel, vor fi inițiate demersuri pentru identificarea soluțiilor de finanțare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu încadrarea în țintele anuale de deficit, şi în cazul în care va fi necesară contractarea unor împrumuturi la nivel guvernamental aceasta se va face cu respectarea legislației privind datoria publică.

De asemenea, vor fi demarate consultările cu autoritățile administrației publice locale pentru identificarea terenurilor care să permită funcționarea în condiții optime și la standarde de calitate atât din punct de vedere al respectării circuitelor funcționale, cât și al asigurării tuturor utilităților.

Conform Programului de guvernare, Ministerul Sănătății este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcția a opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursă de finanțare fonduri europene, iar un număr de cinci spitale vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

Menţionăm că prin Memorandumul cu tema: Aprobarea demersurilor propuse în scopul identificării de soluții de finanțare pentru pregătirea proiectelor privind construcția a trei spitale regionale în Iași, Cluj-Napoca și Craiova, aprobat în ședința Guvernului din data de 29.11.2016, s-a prevăzut folosirea documentaţiei realizată în baza Acordului semnat cu BEI pentru a elabora pachetul de documente necesar pentru asigurarea finanţării proiectelor cu finanţare guvernamentală şi lansarea procedurilor de licitaţie pentru finalizarea investiţiilor aferente celor trei spitale regionale.

De asemenea, anul acesta, prin hotărâri ale guvernului, s-a creat cadrul legal pentru trecerea în administrarea Ministerului Sănătății a suprafețelor de teren necesare construirii acestor spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.