Acasă Cultura/Media Va fi lansată o Reţea francofonă a femeilor antreprenori

Va fi lansată o Reţea francofonă a femeilor antreprenori

DISTRIBUIȚI

 148375 – 01112017 – În zilele de 1 și 2 noiembrie 2017, are loc, la Bucureşti, Conferinţa femeilor francofone, organizată de România şi Organizatia Internaţională a Francofoniei (OIF), sub Înaltul patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis. Evenimentul a fost deschis de președintele Iohannis.

Pentru a marca acest eveniment, Romfilatelia, societatea emitentă a timbrelor şi efectelor poştale româneşti, a introdus în circulaţie, la 1 noiembrie 2017, emisiunea ”Conferinţa femeilor francofone”.

Conferinţa are ca obiectiv evidenţierea contribuţiilor importante ale femeilor la dezvoltarea şi creşterea economică, promovarea întăririi emancipării femeilor şi amplificarea antreprenoriatului feminin. În acest scop, va fi lansată o Reţea francofonă a femeilor antreprenori, pentru facilitarea cooperării dintre ele, în calitate de factori majori ai creşterii economice.

Organizarea acestui eveniment, la Bucureşti, constituie încă o mărturie a convingerii profunde manifestate de România că egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, în spaţiul francofon şi în întreaga lume, este indispensabilă pentru edificarea democraţiei şi păcii şi respectarea drepturilor omului. Menţionăm, totodată, sprijinul semnificativ acordat cauzei egalităţii de gen, în plan mondial, de către preşedintele României care este unul dintre cei zece Campioni de Impact ai proiectului ONU HeForShe. Prin tema sa generală – Creaţie, inovaţie, antreprenoriat, creştere şi dezvoltare: femeile se afirmă – conferinţa aduce, de asemenea, o contribuţie semnificativă la dezvoltarea dimensiunii economice a Francofoniei.

Francofonia este ansamblul politico-cultural al popoarelor care folosesc în mod obişnuit limba francezã. Termenul de ”francofonie” a apărut în 1880, când geograful Onésime Reclus l-a folosit pentru a defini grupurile de persoane şi de şi de ţări care utilizau limba franceză în diverse împrejurări. Iniţiatorii constituirii comunităţii francofone sunt Léopold Sédar Senghor (Senegal), Habib Bourghiba (Tunisia), Hamani Diori (Niger) şi Norodom Sihanouk (Cambogia).

În prezent, Organizaţia Internaţională a Francofoniei mobilizează acţiunea a 84 de state şi guverne francofone din cinci continente, în favoarea principiilor sale directoare vizând pacea, democraţia şi dezvoltarea durabilă. Egalitatea dintre femei şi bărbaţi, drepturile şi emanciparea femeilor constituie o

Activitatea României în cadrul Francofoniei este profund ancorată în bogata sa moştenire francofonă şi francofilă. Prin apartenenţa la marea familie francofonă, se consolidează identitatea sa de ţară cu destin european şi vocaţie francofonă.

Grafica timbrului ilustrează, în prim plan, logo-ul Conferinţei femeilor francofone, iar plicul prima zi a emisiunii, reproduce imaginea bustului lui Léopold Sédar Senghor expus în Piaţa Francofoniei de la Bucureşti. Valoarea nominală a timbrului emisiunii este de 8 lei. Emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre și minicoala de 8 timbre + 1 vinietă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.