Acasă Uncategorized Accident grav de muncă la OLTCHIM

Accident grav de muncă la OLTCHIM

DISTRIBUIȚI

 149024 – 12122017 – În această dimineaţă, pe Platforma Chimică Râmnicu Vâlcea a avut loc un grav accident de muncă, în urma căruia un bărbat de 48 de ani şi-a pierdut viaţa. Din informaţiile primite de la Inspectoratul de Urgenţă Vâlcea, în jurul orei 9:34, două persoane au căzut într-un vas de colectare gol, de la o înălţime de 4 metri, scrie voceavalcii.ro.

Bărbatul, operator chimist la SC Oltchim SA, în vârstă de 48 de ani, a fost scos în stare de incoştienţă din tub, dar din păcate manevrele de resurscitare nu au avut succes, acesta decedând la ora 10:41. În momentul în care bărbatului i s-a făcut rău, după el a intrat şeful de secţie, în vârstă de 59 de ani, pentru a-l salva. Şi acestuia i s-a făcut rău, dar din fericire a fost scos în stare de conştienţă din vas.

Numai că, starea şefului de secţie s-a înrăutăţit treptat, în aceste momente aflându-se la Spitalul Judeţean Vâlcea în stare foarte gravă.

Contactat prin telefon de reporterii ziarului nostru, Ion Tănăsoiu, inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea ne-a declarat: „Chiar acum sunt la faţa locului. Din primele informaţii primite până acum de la compartimentul de securitate, la un vas de propiloxid trebuiau efectuate lucrări în vederea obţinerii autorizaţiei ISCIR.

După ce săptămâna trecută au fost efectuate lucrări la interior, în această dimineaţă trebuiau efectuate operaţii mecanice, la exteriorul vasului. Un operator chimist a încercat să intre în vas sau a intrat în vas, nu se ştie exact deocamdată, şi i s-a făcut rău. După el a intrat ca să îl salveze şeful de secţie, dar şi acestuia i s-a făcut rău. Din câte am înţeles, şeful de secţie este în stare gravă la spital, acum”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.