Acasă Politic Acord între România și Polonia în domeniul culturii

Acord între România și Polonia în domeniul culturii

DISTRIBUIȚI
foto:mae.ro

 149187 – 21122017 – Secretarul de stat Alexandru Victor Micula a efectuat, la 20 decembrie 2017, o vizită în Republica Polonă. Cu această ocazie, a avut loc ceremonia de semnare a Programului de aplicare a Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Polone privind colaborarea în domeniul ştiinţei, învăţământului şi culturii.

Documentul a fost semnat, pentru partea română, de secretarul de stat Alexandru Victor Micula, iar pentru partea polonă, de secretarul de stat pentru afaceri parlamentare, comunitatea poloneză din străinătate şi diplomaţie publică, Jan Dziedziczak.

Programul de aplicare asigură baza juridică pentru intensificarea schimburilor româno-polone în domeniile culturii, educaţiei, cercetării ştiinţifice, mass-media, tineretului şi sportului, urmărind să asigure condiții favorabile pentru dezvoltarea nivelului de învățare a limbii materne precum şi istoria, geografia şi cultura României în Republica Polonă şi a Republicii Polone în România.

În acest context, cei doi semnatari au subliniat potenţialul pe care acest Program îl deţine în dinamizarea relaţiilor culturale şi educaţionale dintre cele două state, prin colaborarea la nivelul organizaţiilor şi instituţiilor guvernamentale, dar și al uniunilor și asociațiilor de creație, al specialiștilor și experților.

De asemenea, secretarul de stat Micula a avut un dialog cu subsecretarul de stat pentru politici de securitate, afaceri consulare si politica estică, Bartosz Cichocki, pe tema modalităților de dezvoltare a unor proiecte concrete, în domeniul cultural. Părțile au convenit asupra importanței promovării de inițiative comune, în orizontul anului 2018, care marchează Centenarul Marii Uniri a României, respectiv al Independenţei Republicii Polone.

Totodată, cu acest prilej, s-a procedat la un schimb de opinii cu privire la noua lege a învățământului din Ucraina, la Opinia Comisiei de la Veneția cu privire la această lege și evoluțiile din Ucraina, Federația Rusă și Republica Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.