Acasă Politic Acord româno-leton privind cooperarea în domeniul militar

Acord româno-leton privind cooperarea în domeniul militar

DISTRIBUIȚI
foto:mapn.ro

149126 – 19122017 – Luni, 18 decembrie, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, l-a primit, la sediul ministerului, pe omologul său leton, Raimonds Bergmanis, aflat într-o vizită oficială în România.

Agenda discuţiilor a inclus subiecte referitoare la cooperarea în domeniul apărării, atât în context bilateral, cât și în cadrul NATO și UE.

Încă de debutul discuţiilor, ministrul român a declarat faptul că ”înfiinţarea structurilor NATO, atât în România, cât şi în Letonia, alături de cele din Bulgaria, Estonia, Lituania şi Polonia, au transmis un semnal puternic de reasigurare şi de solidaritate aliată, în actualul context  internaţional complex”.

În context, ministrul Fifor a subliniat determinarea de a crește nivelul de operativitate al Forţelor Armate Române, inclusiv prin înzestrarea cu sisteme şi echipamente moderne.

Cei doi oficiali au confirmat dorința comună de a întări cooperarea pe toate palierele, inclusiv în ceea ce privește proiectele de dezvoltare a capabilităților militare multinaționale, derulate la nivelul structurilor internaţionale din care România şi Letonia fac parte.

Cu această ocazie, cei doi miniştri au semnat un nou Acord între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Ministerul Apărării Naţionale din Republica Letonă privind cooperarea în domeniul militar, document ce va permite identificarea şi fructificarea unor noi oportunităţi de colaborare între cele două state în domeniul apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.