Acasă Externe Acord româno-sârb în domeniul apărării

Acord româno-sârb în domeniul apărării

DISTRIBUIȚI

148902 – 05122017 – În zilele de 3 și 4 decembrie, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a efectuat o vizită oficială în Republica Serbia, însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Discuţiile bilaterale au contribuit la dezvoltarea dialogului politico-militar și s-au axat pe subiecte precum situaţia de securitate din Balcanii de Vest, dezvoltarea relaţiilor de cooperare în domenii de interes reciproc, inclusiv în domeniul educației militare și medicinei militare, precum şi colaborarea în cadrul inițiativelor regionale. Activitatea a reprezentat o bună oportunitate pentru aprofundarea perspectivelor de dezvoltare a relațiilor bilaterale în domeniul apărării.

Cu această ocazie, a fost semnat ”Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniul apărării”, document ce va asigura fundamentul unei cooperări militare intensificate.

Cei doi oficiali au exprimat convingerea că abordările semnalate pe timpul discuţiilor vor contribui la dezvoltarea cooperării practice între armatele celor două state, anunță MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.