Acasă Anchete Interne ”Bombe” confiscate la Calafat

”Bombe” confiscate la Calafat

DISTRIBUIȚI

 148882 – 04122017 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit într-un microbuz aproximativ 210.000 petarde, ascunse in spatele unor saci cu textile, cu intenţia de a fi introduse ilegal în România.

Evenimentul a avut loc la 1 decembrie, în jurul orei 3.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetățeanul bulgar Dinkov A., în vârstă de 36 de ani, la volanul unui microbuz cu care transporta articole textile din Bulgaria, cu destinația România.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră doljeni, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Calafat, au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra compartimentului marfă al microbuzului.

În urma controlului efectuat, au fost descoperite, ascunse prin metoda capac în spatele sacilor cu materiale textile, mai multe cutii ce conţineau 210.000 petarde, mărcile Pirat şi Enigma. Cu ocazia cercetărilor, conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă şi a declarat că nu ştia despre existenţa produselor pirotehnice, deoarece a preluat microbuzul din localitatea Vidin, fără a verifica încărcătura acestuia.

Drept urmare, produsele pirotehnice în valoare de 41.000 de lei au fost reţinute de autoritatea vamală, iar în cauză polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi contrabandă calificată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.