Acasă Economie Contrabandă cu drona la frontiera de nord

Contrabandă cu drona la frontiera de nord

DISTRIBUIȚI

149105 – 18122017 – Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat în urma unor acţiuni punctuale, peste 11.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucrainean

Într-unul din cazuri, ţigările de contrabandă, ambalate în colete de mici dimensiuni, au fost trecute peste frontieră cu o dronă, urmând a fi preluate de un cetăţean român. Deoarece acesta a încercat să fugă, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de armă în plan vertical.

Sâmbătă noaptea, în jurul orei01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, ocazie cu care în apropierea frontierei de stat a fost observată o persoană, care nu-și justifica prezența în zonă.

Patrula poliției de frontieră a acționat pentru reținerea persoanei respective, efectuând somațiile legale prin voce, însă deoarece aceasta nu s-a supus și a încercat să fugă, au fost trase patru focuri de avertisment, în plan vertical, cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea unui cetățean român, în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, iar în apropierea acestuia au fost descoperite 11 colete de mici dimensiuni, care conțineau țigări de proveniență ucraineană. În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost condus la sediul poliției de frontieră.

În urma inventarierii celor 11 colete, de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 2.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 26.900 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.