Acasă Politic Despre înregistrarea în Registrul Unic a operatorilor economici din industria de apărare...

Despre înregistrarea în Registrul Unic a operatorilor economici din industria de apărare națională 

DISTRIBUIȚI

 149146 – 20122017 –  Marți, 19 decembrie, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a reconfirmat interesul manifestat față de industria națională de apărare, răspunzând solicitării Asociației patronale române a producătorilor de tehnică militară ”PATROMIL”, care a supus atenției dificultatea obținerii avizelor prealabile din partea instituțiilor cu atribuții din domeniul securității naționale în vederea autorizării și înregistrării în Registrul Unic a operatorilor economici din industria de apărare națională.

În acest sens, la Camera Deputaților a fost organizată o dezbatere unde au fost invitați atât reprezentanți ai PATROMIL, cât și reprezentanți ai fiecărei instituţii din componenţa Forţelor Sistemului Naţional de Apărare (Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază) pentru a analiza și a clarifica procedura de avizare prealabilă reglementată prin articolului 2, alin. (2) lit. e) din Hotărârea de Guvern nr. 611/2017.

În urma dezbaterii a reieșit că este în proces de adoptare un proiect de hotărâre pentru modificarea normelor metodologice de aplicare a Legii 232/2016 privind industria națională de apărare, prin care se clarifică procedura de avizare prealabilă, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.