Acasă Economie Directorul general al Romgaz a fost demis

Directorul general al Romgaz a fost demis

DISTRIBUIȚI

149098 – 15122017 – Consiliul de Administratie al Romgaz a decis joi, 14 decembrie, demiterea lui Virgil Metea din functia de director general al companiei, desi acesta se afla in plin mandat acordat in baza OUG 109/2011, transmite HotNews.ro. In locul sau a fost numit Emil Cindrea, fost director general adjunct al companiei, fiind unul dintre persoanele urmarite penal de catre DIICOT in dosarul gazelor ieftine pentru InterAgro.

Potrivit sursei citate, lui Virgil Metea i se imputa prejudicii de 160 de milioane de lei la nivelul companiei, cauzate de faptul ca ar fi fost vandut gaze ieftine fara respectarea legislatiei in vigoare, fapte constatate de Curtea de Conturi in 2016. Demiterea lui Metea are loc la doar 7 luni dupa ce a primit un nou mandat de patru ani in functia de director general. Virgil Metea este director general al Romgaz din 2013. Una dintre constatarile Curtii de Conturi este ca societatea ar fi livrat in perioada 2013-2014 gaze naturale pe piata reglementata peste cantitatea pe care ar fi fost obligata sa o livreze, potrivit legislatiei.

Pretul de livrare pe piata reglementata era mai mic decat cel de pe piata libera. Impotriva deciziei Curtii de Conturi, Romgaz a formulat contestatie, insa a fost respinsa. Ulterior, societatea a formulat actiune in contencios pentru anularea deciziei, se arata in rapoartele Romgaz. Conducerea societatii nu este de acord cu concluziile Curtii de Conturi si de aceea situatiile financiare ale companiei la 30 septembrie 2017 nu includ ajustari in legatura cu aceste aspecte, se arata in raportul pe trimestrul trei din 2017 al companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.