Acasă Anchete Justitie Eveniment international organizat de DGA

Eveniment international organizat de DGA

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 149062 – 14122017 – În zilele de 13 și 14 decembrie 2017, Direcția Generală Anticorupție (DGA) organizează la București, la propunerea și sub egida Inițiativei Regionale Anticorupție (RAI), organizație regională de luptă împotriva corupției, o reuniune dedicată integrității și îmbunătățirii cooperării între instituțiile de aplicare a legii din regiune, denumită “Atelierul de lucru privind Integritatea și Standardele Profesionale în domeniul aplicării legii”.

La eveniment participă reprezentanți ai structurilor de aplicare a legii cu atribuții în lupta împotriva corupției din state precum Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Macedonia, Kosovo, Germania, Republica Moldova, Serbia şi România, precum și invitați din cadrul BAK (Biroul Federal Anticorupţie din Austria), GRECO (Grupul de State împotriva Corupţiei), DCAF (Controlul Democratic al Forţelor Armate), OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare Economică), dar și a organizației nonguvernamentală Konrad Adenauer Stiftung.

Cu această ocazie, participanții își îmbunătățesc cunoștințele referitoare la modalitățile și mecanismele de acțiune în domeniul integrității și standardelor profesionale aplicate în regiune, vor conștientiza soluțiile practice și legale existente și vor identifica provocările recente. Astfel, vor fi puse în dezbatere subiecte privind implementarea instrumentelor internaționale și a standardelor în domeniul aplicării legii, elemente esențiale ale codului de etică în structurile de aplicare a legii, provocări și schimb de bune practici în prevenirea și identificarea corupției, necesarul de pregătire profesională, evaluarea riscurilor la corupție și implementarea măsurilor de eliminare a corupției etc.

Inițiativa Regională Anticorupţie (Regional Anti-corruption Initiative – RAI) a fost înființată la Sarajevo, în februarie 2000, sub denumirea Iniţiativa Anticorupţie a Pactului de Stabilitate, având drept scop combaterea corupției sub toate formele – unul dintre cele mai mari ameninţări la adresa dezvoltării ţărilor din Europa de sud-est.

Începând cu octombrie 2007, printr-o decizie a statelor membre, Iniţiativa Anticorupţie a Pactului de Stabilitate a devenit Iniţiativa Regională Anticorupţie, în urma transformării Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est în Consiliul pentru Cooperare Regională.

În prezent, RAI are 9 ţări member – Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Muntenegru, România şi Serbia.

RAI asigură o abordare multidisciplinară a luptei împotriva corupţiei, vizând aspecte precum: adoptarea instrumentelor legale internaţionale, promovarea bunei guvernări, consolidarea statului de drept, promovarea transparenţei şi integrităţii în domeniul afacerilor, precum şi dezvoltarea unei societăţi civile active. Totodată, conferă tuturor partenerilor săi un cadru general pentru coordonarea, optimizarea eforturilor şi dialogul permanent cu comunitatea donatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.