Acasă Externe George Maior vorbește despre influența negativă a știrilor false asupra agendei publice

George Maior vorbește despre influența negativă a știrilor false asupra agendei publice

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

148926 – 06122017 – Ambasadorul României la Washington, D.C., George Cristian Maior, a susținut o conferință, la 5 decembrie 2017, cu ocazia evenimentului de lansare a Forumului la nivel înalt pentru securitate cibernetică (International Cybersecurity Leaders Forum”), organizat de Center for Cyber and Homeland Security (CCHS) din cadrul George Washington University.În introducerea conferinței, vicepreședintele Universității George Washington și director al CCHS, Frank Cilluffo, i-a mulțumit diplomatului român pentru revenirea la Universitatea George Washington, unde a obţinut, în 1992, titlul de Master în Drept Internaţional și Comparat. Frank Cilluffo l-a felicitat pe ambasador pentru activitatea sa de după terminarea programului de master, în special pentru perioada în care a condus SRI, remarcând faptul că aceasta a fost apreciată și de actualul director al CIA, Mike Pompeo, care l-a decorat pe George Cristian Maior cu “Medalia Earl Warren”.

În intervenţia sa, Maior evaluat mediul de securitate şi amenințările cibernetice, inclusiv  obiectivele urmărite şi acțiunile actorilor în domeniul cibernetic, menționând recentele evoluţii în utilizarea instrumentelor cibernetice de către organizaţii teroriste și unele state pentru promovarea unor obiective politice şi ideologice. De asemenea, s-a referit și la nivelul sofisticat al atacurilor cibernetice lansate de unele state care folosesc intermediari pentru mascarea sursei atacurilor şi eludarea răspunderii.

La momentul actual, suntem martorii apariţiei unor noi vulnerabilităţi în interiorul statelor, ce pot fi exploatate printr-o serie de scenarii care, chiar dacă nu se ridică la nivelul unui conflict militar, pot fi totuşi suficient de distructive pentru a face necesară dezvoltarea unor capacităţi suplimentare de apărare”, a afirmat ambasadorul George Cristian Maior.

Ambasadorul României a mai abordat tematici relevante în context – războiul hibrid și combaterea dezinformării şi a manipulării informaţiilor publice, arătând că unul dintre obiectivele principale ale războiului hibrid vizează menţinerea ambiguităţii cu privire la obiectivele principale, urmărite pe termen lung de agresor. De asemenea, diseminarea propagandei şi a manipulării informaţiilor duce la apariţia unui ciclu de ştiri false, pe baza cărora este deviată dezbatere publică şi în final, pot fi luate decizii defectuoase la nivel naţional.

Ambasadorul George Cristian Maior a prezentat aspecte ale cooperării bilaterale în domeniul cibernetic, în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA şi a subliniat necesitatea dezvoltării parteneriatului public-privat în domeniu, astfel încât companiile de înaltă tehnologie să devină parteneri pentru securitatea naţională. – sursa -facebook.com/romanian.embassy.us

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.