Acasă Anchete Interne Grupare specializată în traficul de migranţi, destructurată de poliţiştii de frontieră români

Grupare specializată în traficul de migranţi, destructurată de poliţiştii de frontieră români

DISTRIBUIȚI

 149056 – 13122017 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Serviciului Teritorial P.F. Timiş și al Sectorului P.F. Cruceni, împreună cu lucrători din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Timișoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au reținut mai mulți cetăţeni din România, Suedia şi Siria, specializați în traficul de migranţi.

Astfel,de la începutul lunii octombrie a.c., politistii de frontieră, coordonati de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au derulat un complex de măsuri informativ-operative, în vederea reținerii membrilor unei grupări care ar avea în preocupare traficul de migranți.

“Pe timpul investigaţiilor derulate, s-a stabilit că gruparea acționa într-un mod  organizat, având în componenţă mai mulţi cetăţeni din România, Suedia și Siria. Totodată, s-a stabilit că persoanele implicate în traficul de migranți folosindu-se de relaționări transfrontaliere, racolau tineri de origine afro-asiatică pentru a-i trece fraudulos frontiera din Serbia în România, pentru ca apoi să ajungă în ţări din Spaţiul Schengen. În cursul zilei de 12.12.2017, în urma organizării unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale și a infracționalitații transfrontaliere, pe raza municipiului Timișoara, au fost reţinuţi trei cetăţeni români, având vârste cuprinse între 21 și 24 de ani, unul din Suedia în vârstă de 40 de ani şi unul din Siria de 24 de ani.

Din declaraţiile celor în cauză a rezultat că traficanţii solicitau de la fiecare migrant sume de bani cuprinse între 100-200 euro pentru a-i ajuta să treacă fraudulos frontiera, comunicarea între traficanți și migranți făcându-se prin mesaje, folosind platforme de comunicare online”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Sursa citată mai  precizează că cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, cei cinci bărbați în cauză fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată în cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.