Acasă Anchete Interne Inspectorii ISU au dat din nou iama în baruri

Inspectorii ISU au dat din nou iama în baruri

DISTRIBUIȚI

 148955 – 07122017 – Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă au derulat, în fiecare sfârșit de săptămână din perioada 3 noiembrie – 5 decembrie a.c., 847 de acţiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria cluburi, baruri și discoteci.

Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat 2.906 neconformități, dintre care 328 au fost remediate pe timpul verificărilor. Neregulile constatate în teren au fost sancționate cu 654 de amenzi contravenționale, în cuantum de 1.548.350 lei. Dintre acestea, 36 de amenzi în cuantum de 88.550 lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale ce vizează prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Totodată, din totalul locațiilor verificate în această perioadă, au fost identificate 195 de obiective din categoria cluburi, baruri și discoteci, care funcționau fără obținerea autorizației de securitate la incendiu. În urma controalelor, nu au fost constatate încălcări grave privind securitatea la incendii, sens în care nu s-a impus aplicarea sancțiunii complementare de oprire a funcționării.

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași sau de către administratorii/proprietarii spațiilor. Printre aspectele urmărite pe durata controalelor se numără verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenție, verificarea modului de exploatare a instalației electrice de iluminat și a sistemului de încălzire, asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor, existența autorizației de securitate la incendiu și reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul acestor localuri publice, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.