Acasă Politic Întrevedere a conducerii M.Ap.N. cu şeful apărării din Republica Elenă

Întrevedere a conducerii M.Ap.N. cu şeful apărării din Republica Elenă

DISTRIBUIȚI
foto:mapn.ro

149086 – 15122017 – Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut joi, 14 decembrie, la sediul instituției, o întrevedere cu şeful apărării din Republica Elenă, amiralul Evangelos Apostolakis.

Agenda discuțiilor, la care a participat şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a inclus subiecte legate de cooperarea în domeniul apărării, în context bilateral şi în cadrul UE şi NATO, cu accent pe identificarea unor modalităţi concrete de intensificare a relaţiilor militare, în beneficiul forţelor armate ale celor două state.

În ceea ce priveşte contextul UE, a fost exprimat interesul celor două părţi pentru dezvoltarea unei cooperării structurate permanentă (PESCO), în domeniul securităţii şi apărării, Grecia şi România fiind state semnatare ale Notificării privind participarea la PESCO.

În plan aliat, cei doi oficiali au convenit asupra coordonării între armatele României şi Greciei, în vederea creşterii interoperabilităţii şi coordonării pe problematicile de interes comun de pe agenda NATO.

Cu acest prilej, ministrul român a subliniat că, prin decizia de alocare a două procente din PIB pentru apărare, România se alătură statelor aliate care respectă acest angajament, evidenţiind, în context, importanţa continuării eforturilor la nivelul NATO în vederea contracarării ameninţărilor de orice natură la adresa întregii Alianţe şi proiectării stabilităţii, printr-o abordare de tipul ”360 de grade”. În ceea ce priveşte demersurile aliate corespunzătoare flancului estic, ministrul l-a informat pe amiralul elen despre progresul înregistrat în implementarea deciziilor privind postura de apărare şi descurajare, asumate la Summit-ul de la Varşovia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.