Acasă Economie ITM Ilfov vrea să ”conștientizeze” patronii

ITM Ilfov vrea să ”conștientizeze” patronii

DISTRIBUIȚI
ITM_Ilfov

148969 – 08122017

În perioada 4 decembrie 2017 – 31 ianuarie 2018 se desfăşoară ”Campania de informare şi conştientizare cu privire la modificarea salariului brut” în contextul transferului contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, aplicarea prevederilor derogatorii de la Legea 62/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, registrul general de evidenţă a salariaţilor şi transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată.

Obiectivul campaniei este creşterea gradului de conştientizare a entităţilor care au calitatea de angajator şi folosesc forţă de muncă fără respectarea prevederilor legale, în ceea ce priveşte consecinţele sociale şi economice pe care le produce munca nedeclarată, clarificarea unor aspecte în ceea ce priveşte modul de interpretare şi de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidenţă a salariaţilor, în special a celor privind transmiterea în registru a modificărilor salariale rezultate din transferul contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, ca urmare a negocierii părţilor contractului de muncă și informarea referitoare la punerea în aplicare a prevederilor art. VII din OUG nr. 82/2017 şi conştientizarea angajatorilor cu privire la iniţierea negocierii colective a contractelor colective de muncă, respectiv la negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare.

Pentru atingerea obiectivelor propuse, ITM Ilfov va organiza sesiuni de informare la care vor participa reprezentanţi ai angajatorilor din toate domeniile de activitate. Se vor face informări publice cu privire la acţiunile de control pe care urmează să le desfăşoare institutia noastră, în vederea încurajării angajatorilor cu privire la conformarea voluntară la cerinţele legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă.

Acţiunile de informare vor viza, în principal, punerea în aplicare a legislaţiei privind registrul general de evidenţă a salariaţilor şi declararea muncii prestate. Având în vedere necesitatea operării modificărilor salariale începând cu 1 ianuarie 2018, este utilă clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare şi de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidenţă a salariaţilor, în special în ceea ce priveşte modificarea contractului individual de muncă, înregistrarea si transmiterea acesteia în registru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.