Acasă Politic Monica Macovei: România riscă excluderea din UE

Monica Macovei: România riscă excluderea din UE

DISTRIBUIȚI

149113 – 18122017 –Parlamentul nu mai este organul reprezentativ al poporului, a declarat la RFI europarlamentarul Monica Macovei, care a făcut un comentariu succinct în ceea ce priveşte propunerile de modificare a legilor justiţiei şi Codului de Procedură Penală.

„Justiţia în acest moment este asediată, România este asediată, cetatea este asediată de grupul de crimă organizată PSD şi ALDE, care are majoritatea în Parlament şi are şi susţinerea UDMR (…). În acest moment, Parlamentul nu mai este organul reprezentativ al poporului”, a afirmat fostul ministru al Justiţiei.

Totodată, întrebată dacă va face vreun demers în Parlamentul European privind legile justiţiei, Monica Macovei a răspuns: „De informat despre ce se întâmplă sigur că deja am făcut-o. Voi continua şi pe aceste legi, în detaliu, mai departe, pentru că de la o zi la alta apar amendamente noi (…). Eu joi şi vineri am trimis la comisar, la câţiva comisari, la preşedintele LIBE şi la alte persoane din Comisia Europeană şi la câţiva parlamentari, individual, despre Codul de Procedură Penală şi despre legile justiţiei. Despre legile justiţiei sunt informări mai vechi şi succesive, pe măsură ce se întâmplau lucruri. Evident, le-am solicitat să oprească distrugerea statului de drept în România”.

De asemenea, întrebată cum răspunde PSD-ului, care o acuză că acţionează împotriva României prin asemenea demersuri în PE, Monica Macovei a răspuns: „Eu apăr România prin aceste demersuri. Ei, Tăriceanu, Dragnea şi toţi ceilalţi fură ţara şi ei trădează ţara, nu eu. Eu încerc să apăr ţara şi dreptatea şi legea în România şi oamenii cinstiţi care nu fură. Altfel, vom fi excluşi din Uniunea Europeană, nu ne mai suportă nimeni, s-au săturat”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.