Acasă Politic Nici un km de autostradă pentru Moldova

Nici un km de autostradă pentru Moldova

DISTRIBUIȚI

148889 – 04122017 –“Guvernul PSD-ALDE pare a fi prins în luptele declarative pe whatsapp cu primărița Firea și uită că suntem în luna decembrie și că ar fi trebuit să vină cu un proiect de buget pentru anul 2018. Faptul că guvernanții încă nu au publicat acest proiect ridică numeroase semne de întrebare cu privire la capacitatea PSD de a proiecta coerent pentru România felul în care se vor cheltui banii anul viitor”, este mesajul deputatului Ion Ștefan.

Acesta crede că întârzierea PSD la creionarea bugetului pe 2018 vine din blocajul politic în care se află, neavând pe unde să scoată camașa în fața românilor cu măririle de salarii promise, dar toate semnele într-acolo conduc. “Foarte probabil, din nou, văduvite vor fi investițiile, fie că vorbim de infrastructură, educație sau sănătate”, afirmă deputatul.

Ion Ștefan crede că guvernul Tudose trebuie să scoată din sertar și să șteargă praful de pe proiectele autostrăzilor Moldova, segmenul sud-nord, care ar trebui să treacă și prin Focșani, dar și segmentul care să lege Moldova de nord cu Ardealul. “Cer imperativ premierului Mihai Tudose să deblocheze proiectele de infrastructură vitale pentru regiunea istorică a României care nu are construit niciun kilometru de autostradă! Cer acest lucru în numele tuturor cetățenilor care m-au mandatat să le reprezint interesele în Parlamentul României!”

“Din cauza Guvernului PSD, Vrancea și restul județelor din Moldova sunt văduvite de o investiție care ar aduce dezvoltare și bunăstrare românilor care locuiesc aici. Din cauza Guvernului PSD am pierdut un an în care se puteau începe lucrările, termenele de depunere a ofertelor pentru autostrada Moldova, pe ruta Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani, în lungime de aproximativ 330 kilometri, fiind amânate de Guvernele PSD de nu mai puțin de 15 ori! Acest dezinteres mă face să acuz guvernanții că, în mod deliberat, își bat joc de românii din regiunea Moldovei. Reamintesc tuturor că pentru a realiza această rută, atât de necesară din punct de vedere economic, dar și pentru a salva vieți pe șoselele care străbat România dinspre sud spre nord, Uniunea Europeană ne pune la dispoziție 75% fonduri nerambursabile din Fondul de Coeziune 2014-2020. Moldova are nevoie de investiții nu doar în infrastructură, ci și în educație sau sănătate! Are nevoie de școli sigure pentru elevi, dar și de spitalele regionale. Voi urmări cu mare atenție modul în care Guvernul PSD va lucra la proiectul de buget pe 2018, proiect cu care vor veni în Parlament, spre dezbatere și vot”, mai spune deputatul Ion Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.