Acasă Economie Noi bancnote și monede, de la 1 ianuarie 2018. Se schimbă stema...

Noi bancnote și monede, de la 1 ianuarie 2018. Se schimbă stema României

DISTRIBUIȚI
foto:adevarul.ro

149183 – 21122017 – Începând cu 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României va lansa în circulaţie bancnote şi monede cu noua stemă a ţării.

Astfel, bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de „1 ianuarie 2018”, iar toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor şi monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum şi elementele de siguranţă ale bancnotelor cu noua stema, vor fi aceleaşi cu cele ale bancnotelor şi monedelor aflate în circulaţie, anunță  Banca Centrală.

Noua stemă a României include acvila încoronată.

Autoritățile publice trebuie să înlocuiască actualele steme și sigilii cu noile modele ale acestora, până la data de 31 decembrie 2018. Pânp atunci, cele două modele de stemă a României și respectiv de sigiliu al statului pot fi folosite în continuare.

Bancnotele şi monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulaţie în mod eşalonat, în funcţie de circulaţia monetară, iar bancnotele și monedele emise de BNR anterior datei de 31 decembrie 2018 vor circula și după această dată, în paralel cu monedele și bancnotele cu stema nouă.

Stema României, alături de sigiliu, drapel și imnul național sunt însemnele statului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.