Acasă Cultura/Media Orchestra Națională Radio, concert în memoria Regelui Mihai I al României

Orchestra Națională Radio, concert în memoria Regelui Mihai I al României

DISTRIBUIȚI

148956 – 07122017 –   În memoria Regelui Mihai I al României, Orchestra Naţională Radio va modifica programul concertului care va avea loc vineri, 8 decembrie, ora 19.00, la Sala Radio.

Sub bagheta dirijorului Matthias Manasi, programul serii va include, în prima parte, Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 77 de J. Brahms, în interpretarea violonistei Olga Pak. În partea a doua a concertului, Orchestra Naţională Radio, alături de Corul Academic Radio, condus de Ciprian Ţuţu, va interpreta Recviemul în re minor, op. 48 de G. Fauré. Soliştii invitaţi vor fi soprana Veronica Anuşca şi baritonul Ştefan Ignat.

În prezent director muzical al Nickel City Opera din Buffalo, Statele Unite, Matthias Manasi a colaborat cu orchestre de prestigiu din Europa și Statele Unite, fiind deopotrivă dirijor și un excepțional pianist.

Concertmaestru al orchestrei Berliner Camerata, Olga Pak este o violonistă apreciată atât în Rusia, țara sa natală, cât și pe scenele muzicale europene, fiind laureată a numeroase concursuri internaționale.

Cu premii câștigate la concursuri de operă din țară și nu numai, Veronica Anușca este una dintre vocile apreciate ale scenei lirice din România, iar în prezent colaborează frecvent cu Opera Națională din București.

Fost solist al Operei de Stat din Salzburg și prim-solist al Operei Naționale din București, baritonul Ștefan Ignat are în palmares apariții pe scene de referință ale lumii muzicale, iar în stagiunea 2015 / 2016 a interpretat rolul Iago din opera Othello la Metropolitan Opera din New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.