Acasă Anchete Interne Ordine și disciplină la funeraliile Regelui Mihai I

Ordine și disciplină la funeraliile Regelui Mihai I

DISTRIBUIȚI

149049 – 13122017 – Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a luat toate măsurile care îi revin conform Protocolului încheiat între Casa Regală și Guvernul României pentru organizarea funeraliilor Majestății Sale Regele Mihai I al României.

Funeraliile Majestății Sale Regele Mihai I al României reprezintă un moment de o solemnitate deosebită la care se preconizează participarea unui public numeros.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției Române, va asigura ordinea și siguranța publică pe tot parcursul evenimentului și fluidizarea circulației rutiere.

Poliția rutieră va acționa în trafic pentru redirecționarea conducătorilor auto pe alte artere decât pe cele unde se vor desfășura ceremoniile funerare.

De asemenea, Jandarmeria Română desfășoară misiuni importante. Pe lângă cele care fac parte din ceremonial, jandarmii vor asigura protecția însemnelor Casei Majestății Sale, pe timpul transportului și expunerii acestora.

Nu în ultimul rând, la solicitare și pe baza detaliilor convenite cu Casa Regală, echipajele SMURD vor acorda asistența medicală de urgență în caz de necesitate.

Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat pentru buna desfășurare a funeraliilor Majestății Sale Regele Mihai I al României aproximativ 1.400 de polițiști, peste 800 jandarmi, aproximativ 200 de pompieri și 20 de polițiști de frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.