Acasă Social Administratie Peste 4.000 de copii cu dizabilități din București au primit trei milioane...

Peste 4.000 de copii cu dizabilități din București au primit trei milioane de euro în ultimele patru luni

DISTRIBUIȚI

149165 – 21122017 –  In vara anului 2017, Primaria Municipiului Bucuresti a propus plenului Consiliului General al Municipiului Bucuresti un proiect de hotarare prin care sa se acorde suma de 1.000 de lei lunar, parintilor copiilor din Capitala cu incadrare in grad de handicap in vederea cresterii calitatii vietii si a integrarii sociale a acestor copii.

Proiectul propus, care a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti prin Hotararea nr. 292/2017, prevede ca acordarea stimulentului financiar se poate face doar prin plata obligatiilor reprezentantilor legali (parintii, de obicei) catre bugetul local, acesta constituind si sursa primordiala de unde se aloca banii pentru plata stimulentelor.

De la inceperea proiectului (luna august 2017) si pana in prezent,4.595 de parinti ai copiilor cu handicap au depus cerere pentru acordarea stimulentului financiar. Din totalul cererilor depuse, 455 de cereri au fost sistate de la plata din cauza faptului ca reprezentantii legali inregistreaza datorii fata de bugetul local (impozit pe proprietati si masini, amenzi neplatite etc).

Aceste sume se acorda lunar, incepand cu luna august 2017, din Bugetul local al municipiului Bucuresti, fiind efectuate pana in luna decembrie 2017, plati in valoare totala de 14.063.000 lei (3.125.111 euro), buget care se constituie, in buna parte, din taxele si impozitele achitate de catre cetatenii Capitalei.

Suma lunara necesara platii stimulentelor lunare este de 4.800.000 lei (aproximativ un milion de euro lunar). In conditiile in care fiecare cetatean al Capitalei ar inregistra o datorie de un leu fata de bugetul local, bugetului i-ar lipsi suma de 413.000 euro, necesara acoperirii a jumatate din numarul copiilor cu dizabilitati din Bucuresti, indreptatiti sa primeasca stimulentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.