Acasă Anchete Interne Platforma națională pentru reducerea riscurilor la dezastre a devenit operațională

Platforma națională pentru reducerea riscurilor la dezastre a devenit operațională

DISTRIBUIȚI

 149142 – 20122017 –  Marți, 19 decembrie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc prima ședință de lucru a Platformei naționale pentru reducerea riscurilor la dezastre. Ședința a fost condusă de secretarul de Stat în MAI, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Platforma națională pentru reducerea riscurilor la dezastre este un organism consultativ din care fac parte reprezentanți ai ministerelor și instituțiilor publice cu responsabilități în gestionarea diferitelor tipuri de risc dar și organizații nonguvernamentale, instituții culturale, științifice, sindicale și alți reprezentanți ai societății civile.

Scopul Platformei este acela de a reduce mortalitatea și numărul persoanelor afectate de dezastre, reducerea pierderilor economice și daunelor asupra infrastructurii critice.

Un alt obiectiv foarte important este creșterea accesului populației la sisteme de avertizare timpurie în cazul producerii unor dezastre.

Prin operaționalizarea Platformei se asigură îndeplinirea obligaţiilor asumate de România, la Conferinţa Mondială pentru Reducerea Dezastrelor din Japonia, ca Parte semnatară a Declaraţiei de la Hyogo şi alinierea la bunele practici ale celor 83 de state care au constituite platforme naţionale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.