Acasă Politic Premierul Tudose: Ne-am îndeplinit angajamentul

Premierul Tudose: Ne-am îndeplinit angajamentul

DISTRIBUIȚI

149121 – 18122017 – Guvernul şi-a îndeplinit angajamentul luat anul acesta în privinţa atragerii de fonduri europene, a anunţat luni premierul Mihai Tudose, precizând că sunt depuse la Bruxelles acte pentru plăţi de 5,2 miliarde de euro, potrivit agerpres.

„Am fost consecvenţi şi ne-am îndeplinit pe anul acesta (…) angajamentul. Avem depuse la Bruxelles acte pentru plăţi de 5,2 miliarde, rămâne ca, cu ajutorul dumneavoastră, Comisia să proceseze actele depuse şi să ne livreze, ramburseze toată suma„, i-a spus premierul Tudose comisarului european Corina Creţu, luni, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor de finanţare depuse pe două axe prioritare, în cadrul programelor POR 2014 – 2020 şi POIM.

Totodată, prim-ministrul a catalogat ca fiind „un act de normalitate” ceremonia de semnare a acestor contracte.

„Este un act de normalitate ceea ce se întâmplă astăzi şi am dori ca, de acum, aceste lucruri să fie un act de normalitate, cât de des se poate”, a declarat Tudose.

Potrivit şefului Guvernului, ţinta pentru anul viitor în privinţa fondurilor europene este de cel puţin 6,3 miliarde de euro.

„Pentru anul viitor ne propunem 6,3 miliarde cel puţin. Suntem convinşi şi optimişti şi, cu ajutorul dumneavoastră şi cu ajutorul Comisiei, vom depăşi această sumă. Şi rămânem consecvenţi cu priorităţile noastre în ceea ce priveşte destinaţia acestor fonduri europene, pe educaţie, sănătate şi infrastructură, şi cu o notă aparte, aşa cum ne-am obişnuit, fondurile destinate agriculturii, unde vrem şi la anul să fim la fel de performanţi şi de premianţi ca anul acesta”, a declarat Tudose.

De asemenea, Mihai Tudose le-a mulţumit vicepremierului Paul Stănescu, ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, ministrului Transporturilor, Felix Stroe, şi ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru eforturile depuse în domeniul atragerii de fonduri europene, dar şi membrilor administraţiei locale care au aplicat pentru a obţine astfel de fonduri.

„Am constatat în această perioadă două lucruri. Eforturile pe care le-am făcut de a debloca tot ceea ce era blocat – de la autorităţile de management şi lipsa de proiecte pe care să le găsim la maturitate să le putem implementa – s-au depăşit. În schimb, principalul adversar al atragerii de fonduri europene – ceea ce reprezintă unul dintre principalele motoare ale creşterii economice şi ale creşterii României – o reprezintă, totuşi, activitatea din România de la toate nivelurile. Suntem câteodată propriii noştri duşmani, mai rău decât poate orice duşman din afară să ne facă rău”, a mai afirmat Tudose, potrivit sursei citate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.