Acasă Externe Agenda Europeana Preşedintele Iohannis susţine PESCO

Preşedintele Iohannis susţine PESCO

DISTRIBUIȚI
foto:presidency.ro

149101 – 15122017 – În cadrul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles a fost lansată formal cooperarea structurată permanentă în domeniul apărării, PESCO, iar preşedintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul ţării noastre de a participa la operaţionalizarea acestui instrument, printr-o declaraţie făcută la Bruxelles.

Totodată, Preşedintele a mai menţionat şi alte teme de interes pentru România, abordate de către liderii europeni, printre care se numără politica de migraţie, dar şi educaţia şi cultura. În cadrul summitului va avea loc o dezbatere importantă şi în ceea ce priveşte Brexitul, a mai declarat şeful statului şi a adăugat că prima fază a acordului încheiat rezolvă problemele cetăţenilor români care lucrează în Marea Britanie.

Potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, astăzi va avea loc o premieră, un Euro-summit cu participarea ţărilor care nu sunt membre ale Zonei euro. Întâlnirea va prilejui discuţii ale liderilor europeni asupra procesului de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.