Acasă Social Proiectul legii bugetului de stat ar putea aduce concedieri colective

Proiectul legii bugetului de stat ar putea aduce concedieri colective

DISTRIBUIȚI

 149134 – 19122017 – Sindicatul Național al Funcționarilor Publici – SNFP caracterizeaza proiectul de buget pentru anul 2018 ca fiind un act normativ premergator disponibilizarilor colective in cadrul administratiei publice locale si centrale.

Atragem atentia ca sumele proiectate pentru cheltuielile de personal aferente anului 2018 (care au crescut cu un procent mult mai mic decat necesarul) vor obliga angajatorii publici sa aplice dispozitiile art. 5 din OUG 90/2017  privind unele masuri fiscal-bugetare in anul 2018…, in sensul ca, pentru a se putea incadra in buget si pentru a plati integral drepturile de natura salariala, vor fi nevoiti sa aprobe numărul maxim de posturi in functie de sumele alocate pentru cheltuielile cu personalul”, transmite SNFP.

Prin urmare, potrivit sursei citate, cresterea salariului minim pe economie precum si majorarea salariului brut al angajatilor pentru a nu li se diminua salariul net ca aurmare a aplicarii noilor reglementari din Codul Fiscal ar obliga angajatorii sa aloce pentru cheltuielile de personal un buget mult mai mare decât cel indicat prin proiectul de act normativ privind bugetul pentru anul 2018.

Avand in vedere cele prezentate mai sus, facem apel catre toti parlamentarii pentru a analiza aceasta situatie si pentru a hotarâ majorarea fondului de salarii in vederea preveniriii concedierile colective din administratia publica”, conchide SNFP.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.