Acasă Social Salariații CFR au de gând să oprească spontan toate trenurile din România

Salariații CFR au de gând să oprească spontan toate trenurile din România

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

149032 – 12122017 – La 12 decembrie 2017, Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, cea mai mare federație sindicală a ceferiștilor din România, a protestat în fața Guvernului României în cadrul acțiunii organizate de Blocul Național Sindical.

Principalele două cauze ale protestului ceferiștilor sunt subfinanțarea cronică a sectorului feroviar și amânarea repetată a adoptării Statutului Personalului Feroviar.

În ultimele luni, federația, reprezentantă de peste 27 000 de salariați de la calea ferată, a notificat toate instituțiile cu putere de decizie pentru acest sector economic, cu privire la situația dezastruoasă în care se află astăzi calea ferată. Dn păcate, rezultatul obținut a fost amputarea periculoasă a bugetului alocat pentru anul 2018, căii ferate, aspect care, în mod cert, va pune în pericol iminent de faliment acest sector economic și strategic al economiei românești si va genera pierderea locurilor de muncă ale salariaților, se arată într-un comunicat de presă remis PROMPT MEDIA.

”Lipsa de atenție acordată apelurilor noastre repetate, lipsa unei viziuni coerente de dezvoltare, lipsa investițiilor și ignorarea vădită a componentei sociale adiacente calculelor economice specifice activității ceferiștilor sunt cauze care, în mod cert, pe termen scurt, vor declanșa un protest spontan al salariaților de la calea ferată, protest care, concret, se va solda cu paralizarea transportului pe calea ferată, până la soluționarea echilibrată a cerințelor noastre. Niciodată, în istoria căii ferate din România, subiectul alocațiilor bugetare nu a fost mai fierbinte, iar Ffderația noastră este obligată să comunice public, tuturor românilor, că dialogul civilizat și instituționalizat între ceferiști și autoritățile Statului a eșuat și de această data”, se mai arată în comunicatul semnat de Comitetul Director al FNFMCV.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.