Acasă Anchete Justitie Schimb de bune practici între procurorii români și americani

Schimb de bune practici între procurorii români și americani

DISTRIBUIȚI
foto:mpublic.ro

148924 – 06122017 – Excelenta relatie de cooperare judiciara romano-americana a fost subliniata, marti, in cadrul unei intalniri a unei delegatii condusa de procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, si procurori federali din cadrul Departamentului de Justitie al SUA, in urma careia a fost realizat un schimb de bune practici. Procurorii americani au sustinut in Romania un workshop legat de spalarea banilor.

”Intrevederea profesionala dintre procurorii romani si cei americani a fost, totodata, una tehnica, aplicata, in cadrul careia a fost realizat un schimb de bune de practici si au fost puse bazele unei colaborari directe, care va avea consecinte pozitive in special in ceea ce priveste investigatiile care privesc identificarea si repatrierea bunurilor de patrimoniu”, informeaza un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In cadrul discutiilor a fost subliniata excelenta relatie de cooperare judiciara romano-americana, in acest sens fiind evocate cateva dintre cauzele complexe solutionate prin efortul comun al procurorilor din cele doua tari, finalizate prin recuperarea de catre statul roman a unor importante valori ale patrimoniului cultural national.

Din partea Ministerului Public, la intrevedere au participat si Romulus Varga, seful Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Nadina Spinu, procuror in cadrul Serviciului de cooperare judiciara internationala, relatii internationale si programe, Anda Murgoi, procuror in cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica.

Cei doi procurori federali – Matthew Hiller si Anca Pop – s-au aflat in Romania pentru a sustine un workshop pe teme de actualitate si prioritare pentru Ministerul Public, referitoare la investigatiile in domeniul proprietatii intelectuale, criminalitatii informatice și spalarii de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.